Verslag wedstrijd svo BDE ME2 – SVV ’04 ME1

5 december 2015.

Eindelijk was het dan zover. De laatste en beslissende wedstrijd in de competitie voor BDE ME2. Bij winst of zelfs gelijkspel zijn we kampioen van de najaarscompetitie. Zou het naast Sinterklaas dubbel feest worden? Om 11.00 uur was de aftrap. Op de vraag of de meiden zenuwachtig waren klonk een resoluut nee, maar de gezichtjes lieten een heel ander beeld zien. Het was gelukkig droog, maar het waaide behoorlijk. We speelden de eerste helft met de wind mee en daar konden we natuurlijk mooi gebruik van maken. Binnen 1 minuut stonden we met 1-0 voor, doelpunt van Esmee. De druk was eraf. Na scores van Dagmar,  2 keer en Madelief  1 keer was de ruststand 4-0. De harde supporterskern liet zich ook nu weer van hun goede kant zien met mooie spandoeken langs de kant en de positieve aanmoedigingen aan het team. De 2e helft werd er eigenlijk niet meer gevoetbald, de ruststand was dan ook de eindstand. De meiden en supporters (leiders natuurlijk ook J) gingen helemaal uit hun dak. In alle commotie vergaten de meiden om de leiders nat te gooien met de waterzak, al weken een belofte, maar dat vonden we, ook gezien de temperatuur, niet erg. Aan de kant werd champagne geschonken (alcoholvrij) en kregen de meiden allen een mooi  t shirt. En natuurlijk nog op de groepsfoto. Daarna toog het team uitgelaten naar de kantine waar de bekers werden uitgereikt en ze getrakteerd werden op patat en drinken. Het zingen en joelen van de meiden was hierbij niet van de lucht. Het bleef nog lang onrustig in de kantine. Meiden nogmaals van harte gefeliciteerd met het kampioenschap, jullie hebben het verdiend.

Ben Korte/Martin Vugteveen

IMG-20151205-WA0005