Emmen / Klazienaveen – Na het succes in 2016 houden de supermarkten van Jumbo in Emmen en Klazienaveen opnieuw een voetbalplaatjesactie. Dit voorjaar gaat de actie van start, weet filiaalmanager Ivo Overbeeke van de Jumbo aan de Emmer Weerdingerstraat.

De voetbalplaatjesactie is in samenwerking met vv Emmen, EHS’85, vv Bargeres, BDE, Drenthina, WKE ’16, DZOH, SC Angelslo, SVBO en vv Weerdinge. Voor de realisatie van de albums zijn bijna 5000 foto’s gemaakt.

„Een enorme klus”, zegt Overbeeke. „Het is gelukt door de geweldige medewerking die we van alle betrokken verenigingen, met hun vrijwilligers en fotografen, kregen. Natuurlijk kwam er organisatorisch erg veel op hun af, maar dat is gelukkig allemaal goed gegaan.”

De voetbalplaatjes van de tien deelnemende amateurclubs zijn bij alle supermarkten van de Jumbo in Emmen en Klazienaveen verkrijgbaar. Elke tien euro aan boodschappen is goed voor een zakje met voetbalplaatjes. De aftrap was vrijdag in Emmen met de voetbalclubs door de eerste versie van het plaatjesboek ingelijst aan de verenigingen te geven.