Op zondag 7 oktober trapten VV Raptim, VV Drenthina en SVO BDE voor de Drents Verbond Shoot Out Bokaal af. In de rust van de wedstrijd FC Emmen – Fortuna Sittard streden de drie verenigingen tegen elkaar om een plek in de halve finale. De drie verenigingen hadden allen vijf jeugdspelers uit de JO11 lichting geselecteerd. Zij mochten allemaal één shoot-out nemen op een jeugdkeeper van FC Emmen. De vereniging met de meeste doelpunten plaatst zich voor de halve finale op 10 februari 2019 in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag.

SVO BDE MO11

De MO11-pupillen van SVO BDE waren uitgeloot om deel te nemen aan de eerste ronde van de Drents Verbond Shoot Out Bokaal. Namens onze vereniging kreeg elk jeugdlid één poging om tot scoren te komen. SVO BDE mocht als eerste van start. Het enthousiasme spatte eraf bij de dames en dat was te zien in de pogingen die ze deden. Tot hun grote spijt had de jeugdkeeper van FC Emmen op iedere poging een goede redding in huis waarmee het team uiteindelijk eindigde met nul doelpunten. Het was niet genoeg om door te gaan naar de halve finale, want vv Raptim scoorde drie van hun vijf pogingen en plaatste zich daardoor voor de halve finale. De dag werd afgesloten met een gezamenlijke groepsfoto om vervolgens zich voor te bereiden op tweede helft tussen FC Emmen – Fortuna Sittard (3-3).

FC Emmen wil SVO BDE bedanken voor hun deelname aan de Drents Verbond Shoot Out Bokaal.