Door de technische commissie van svo BDE is er op dinsdagavond 29 mei 2018 een thema avond georganiseerd samen met SMC noord.

 

 

 

 

Sinds dit seizoen werken svo BDE en SMC noord samen. Doel van svo BDE is uiteraard het voetballen door de dames en meiden. Het doel van de samenwerking met SMC Noord is om dit met de meiden op een verantwoorde wijze te laten plaatsvinden. Samen met SMC noord neemt svo BDE daar zijn verantwoordelijkheid om haar vrijwilligers voorlichting te geven op het gebied van blessurepreventie.

Door de fysiotherapeuten van SMC (Karen en Frank) werd uitgebreid stilgestaan bij de warming up. Een goede warming up is belangrijk voor het voorkomen van blessures. Besproken werd onder meer de zin en onzin van strekoefeningen. Karen en Frank deden dit aan de hand van een uitgebreide presentatie.

De aanwezigen waren trainers, coaches en teammanagers van de svo BDE elftallen. Ook waren aanwezig een aantal speelsters om samen met Frank en Karen een demo te geven hoe een goede warming up eruit kan zien. Door het onweer op 29 mei heeft deze buitenactiviteit helaas niet kunnen plaatsgevonden

Naast de warming up werd ook kort stilgestaan bij andere onderwerpen zoals; voeding, drinken, materialen als schoenen, etc.

Door de aanwezigen werd aan het eind van de sessie aangegeven de bijeenkomst als zeer zinvol te hebben ervaren. Er komt een vervolg. Het juiste onderwerp moet nog bepaald worden, maar zal praktisch van aard zijn. Bijvoorbeeld het tapen, blessure behandeling op het veld, etc.