Op 2 juni aanstaande staat de MO17-1 in de finale van het NK in het Brabantse St Michielsgestel .

De weg er naar toe begon op 29 oktober 2017 bij TLC in Leek waar het district kampioenschap Noord Nederland plaats vond . Hier waren we ingedeeld in een poule met Olde veste ( huidige koploper hoofdklasse noord ) Franeker , Stiens en TLC .

Om de finale te halen moest je als eerste in de poule eindigen dus geen kruisfinale maar alleen nummer 1 had kans op een ticket voor het NK .

Dit betekende dus vanaf eerste wedstrijd de focus op winnen , elk punt verlies zou betekenen geen NK .

Als trainer heb ik als voordeel bij dit team dat ik ze niet op scherp behoef te zetten dat doen ze zelf daar prestatie drang hier optimaal is , moet eerder de groep temperen.

Vanaf wedstrijd 1 stonden ze er dan ook met als resultaat dat we naar 3 poule wedstrijden al zeker waren van de eerste plaats in poule A door 3 welverdiende overwinningen tegen respectievelijk TLC 4-0 , Stiens 3-1 en Olde Veste 2-0

Voordeel hiervan was dat we de laatste poule wedstrijd met de handrem erop konden spelen , moest dus de groep temperen in deze want ze wilden ook deze wedstrijd winnen maar ik zag liever dat ze rustig aan deden om optimaal de finale in te kunnen en ze gaven hier gehoor aan ( voordeel van gehoorzame groep ) en werd de laatste wedstrijd een saaie 0-0.

En dan de finale tegen het ook ongeslagen Be Quick uit Dokkum met een zeer sterke aanvalslinie die gemakkelijk scoort gezien hun wedstrijden in de poule fase .

Een bijkomend voordeel was dat zowel de winnaar als de verliezer een ticket kreeg voor het NK finale .

Maar zoals eerder gerefereerd willen deze meiden alles winnen en zijn ze zeer prestatiegericht en hebben ze alles gegeven in deze wedstrijd . in de eerste helft maakten wij zeer verdient de 1-0 en scoorde onze Jungster Fleur Sanders dit doelpunt. De tweede helft gaf een compleet ander beeld .

Be quick gooide alles op de aanval ( alles of niets ) waardoor er veel druk stond op onze verdediging maar die gaf zeer weinig weg tot dat 1 van be quick speelsters dacht , het is zondag en schoot de bal vanuit onmogelijke positie op het doel en verdween de bal boven in de kruising onhoudbaar voor welke keeper dan ook , zelfs voor die van ons .

Eindstand 1-1 en dan……. De zenuwslopende penalty ronde en op het NK zijn dat er maar 3 dus echt een loterij . na de eerste 3 was stand gelijk 2-2 en moest be quick starten met de vierde die werd gemist.

Tessa Boer werd toen belast met de beslissende strafschop en zoals alle speelsters dit seizoen verzaakte ze niet en werd en MO17-1 van de SVO BDE 1ste van Groningen , Friesland en Drenthe .

Een topprestatie te meer er nog nooit een MO17 team uit Emmen deze finale heeft bereikt sterker nog de laatste 5 jaar waren het altijd Friese ploegen die met de 1ste plaats aan de haal gingen .

Vanaf Januari zijn dan ook de pijlen gericht op dit NK en hebben bewust gekozen om ons in te schrijven in de hoofdklasse Oost waar niveau hoger is dan in het noorden van Nederland .

Voor de winter speelden wij in regio Noord en zijn kampioen geworden met een gemiddelde van 10,33 goals per wedstrijd en maar 3 goals tegen . hier wordt je niet beter van dus moet de lat omhoog en die was er in het noorden niet , hebben nog gekeken op MO 19 niveau en een vriendschappelijke wedstrijd gespeeld tegen TWEDO MO 19-1 maar ook die werd gewonnen met 10 – 0 .

Daarom keuze hoofdklasse Oost en daar doen we het super goed, ver boven mijn en vele anderen hun  verwachtingen . op dit moment staan we op de 3de plaats en zijn door geen enkele ploeg weggespeeld ondanks de reputatie van deze ploegen ( Lemelerveld bv is een ploeg dat al vanaf 13-1 samen speelt en in die 6 jaar zijn ze 5 keer kampioen geworden en hebben 2 X de beker gewonnen )

Verder hebben wij deelgenomen aan het internationale toernooi , het eastern open en hier behaalden we ook na strafschoppen de 1ste plaats . ( zie de foto’s  van de bekers en schalen  die de meiden het afgelopen jaar behaald hebben )

Wedstrijden , trainingen alles stond nu in het teken van het NK en de meiden hebben een flinke stap voorwaarts gemaakt sinds 29 oktober .

In st Michielsgestel komen we te spelen teams als Reiger Boys , Die Haghe , JVC Cuick en Alliance 22 die al jaren een uitstekende jeugdopleiding hebben wat meidenteams betreft en vaak aan de wieg staan van meiden die doorgroeien tot het betaalde voetbal ( onder ander Stefanie  van der Gragt komt van Reiger Boys uit Heerhugowaard )  .

Dit jaar zijn ook de meiden van  FC Eindhoven AV aanwezig

Het is dus voor ons een hele eer en leermoment om tegen deze teams te mogen aantreden .

Er zijn 16 teams aanwezig waarvan er 12 uitkomen in de verschillende hoofdklasse ’s en nagenoeg allemaal bij de top drie staan.

Wat er ook gebeurd wij behoren sowieso tot de beste 16 van Nederland en zet je dit af tegen de 3200 amateurverenigingen die Nederland telt dan is dit al een prestatie op zich ……. Onze doelstelling hier is om er 1 : zoveel mogelijk van te leren , 2: de SVO BDE landelijk op de kaart te zetten , 3 : maximale eruit te halen :  4: genieten , genieten , genieten ( en dat 100 X )

Meiden , ik ben super trots als trainer en wat onze eindpositie op het NK ook zal zijn  dit wordt een fantastisch slot op 2 mooie jaren waarin ik met veel plezier met jullie heb gewerkt .

De meiden die namens de SVO BDE in st Michielsgestel er alles aan gaan doen om het maximale eruit te halen zijn

Doel : jolien Klein Deeters

Verdediging :  Demi Santing , Fjola Arifaj , Simone van Mensvoort , Demi Middeljans en Mila Voorn

Middenveld : Anke Lucas , Fleur Sanders , Carlijn van der Voort, Nicole van der Meer .

Aanval : Steffi Lambers , Tessa Boer , Marell Post en Tessa Gierveld

Ik weet dat st Michielsgestel niet uitnodigt om te komen kijken maar als alle leden van de BDE voor ons duimen en de meiden moreel ondersteunen dan zullen zij jullie daar in het verre Noord Brabant maximaal vertegenwoordigen .

Jullie super trotse trainer ,

Chris