Op 27, 29 december en 2 januari zullen ook de vrouwen uit de gemeente Emmen en omstreken hun voetbalkunsten vertonen in de zaal. SVO BDE en SVBO hebben de handen ineengesloten en organiseren de eerste editie van de Indoor Soccer Ladies Cup Emmen.

De poule-avonden worden afgewerkt op 27 en 29 december. De nummers 1 en 2 van elke poule en de beste nummer 3 van beide poules plaatsen zich voor de finale op 2 januari. De poule-avonden zullen worden afgewerkt in Sporthal Meerdijk en de finale in Sporthal Angelslo.

Vorig jaar organiseerde SVBO al met succes een dames zaalvoetbal toernooi. Om het grootser op te kunnen zetten werden de banden met SVO BDE aangehaald, waardoor het nu mogelijk is om een toernooi met een iets grotere opzet te organiseren.

Volgens Ger de Boer (voorzitter SVO BDE) en initiatiefnemer Mark Siekman (bestuurslid SVBO) een initiatief om het vrouwenvoetbal nog eens extra te stimuleren. Voor mannen zijn prachtige zaaltoernooien, waarom dan niet voor de vrouwen? In eerste instantie wordt het toernooi opgezet met maximaal 10 teams. Mocht in de loop der tijd blijken dat er meer animo is, zullen de beide clubs niet schromen om het toernooi uit te gaan breiden in de komende jaren.

Inmiddels hebben 8 teams zich aangemeld. Er is voor 10 teams plaats. Bij belangstelling kan contact worden opgenomen via indoorsoccerladiescup@gmail.com. Wees er dan wel snel bij, want vol = vol!